AX7: új verzió a felhőben!

AX7: új verzió a felhőben!

A Microsoft Azure platformján elérhető szolgáltatásokkal, például a Dynamics CRM-mel, az Office 365-tel és az LCS-sel ötvözve az új verzió magasra teszi a lécet a felhőalapú ERP megoldások versenyében. Hamarosan itt a Microsoft Dynamics AX7!

A felhő, amely a technológiát szolgáltatásokkal ötvözi, pár éve jelent meg ugyan, de rövid története során is látványos fejlődésen ment keresztül, és alapjaiban változtatta meg a vállalatok és az informatika kapcsolatát. A Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási rendszerének következő, AX7 kódnéven fejlesztett verziója, amely a Microsoft Azure felhőjében fut, az eddigi egyik legjelentősebb előrelépést hozhatja ezen az úton.

Fordulópont a felhőben

Egy vezető vállalatirányítási megoldás megjelenése, amely alapjaitól úgy épül fel, hogy az egyik legszélesebb körben használt felhőplatformon fusson, önmagában fontos mérföldkövet jelent a vállalati informatika történetében. A Microsoft azonban már eleve a felhőalapú alkalmazások és szolgáltatások egyik legszélesebb palettáját kínálja, melynek elemeivel ötvözve a Microsoft Dynamics AX 7 párját ritkító ERP megoldásként lép színre, és fontos fordulópontot hoz majd a Microsoft ügyfeleinek és partnereinek, valamint versenytársainak életébe is.

Napjainkra az üzleti környezet is gyökeresen megváltozott, a rohamosan duzzadó információáradattal dolgozó vállalatoktól soha nem látott gyorsaságot és rugalmasságot követel, miközben az ügyfelek is elvárják, hogy új, felhőalapú és mobil csatornákon szolgálják ki őket. A piaci szereplők felismerték, hogy pusztán hagyományos szolgáltatási modellben, a házon belüli szerverteremben működő alkalmazásokkal egyre nehezebben tudnak megfelelni ezen elvárásoknak. Elég gyorsan elterjedtek éppen ezért a felhőalapú levelező és tárhely szolgáltatások, kollaborációs és CRM megoldások. Az üzleti folyamatokat támogató háttérrendszerek azonban továbbra is hagyományos környezetben működtek, és a legtöbb esetben működnek még ma is, gyengítve a vállalatok válaszadó képességét, hátráltatva az innovációt.

Három oka is van annak, hogy a Microsoft a szállítók körében egészen egyedülálló módon segítheti a vállalatokat a régi paradigmák hátrahagyásában. A Microsoft, Satya Nadella vezérigazgató szavaival egy intelligens felhőt épít az Azure platformon, amelyet egyrészt a digitális eszközök, másrészt az egyéni és a csoportos munkavégzés, az üzleti folyamatok támogatása terén megvalósuló, folyamatos innováció kísér. Mindez kiemelt helyet biztosít a Microsoft Dynamics AX-nek és CRM-nek a cég stratégiájában, amit az Office 365-tel kialakított integrációjuk is kihangsúlyoz.

AX7: a vállalatirányítási platform

Más szóval az Azure-on futó AX7-tel a felhasználók mobil eszközökön, bárhol és bármikor elérnek majd minden adatot és információt az üzleti folyamatok kontextusában, az elemzésükhöz, szerkesztésükhöz és megosztásukhoz szükséges kollaborációs és kommunikációs alkalmazásokkal együtt. A Microsoft Dynamics CRM, az Office 365 és a Power BI, az Azure SQL, a BizTalk, a SharePoint és a Visual Studio olyan pluszértéket adnak a Microsoft Dynamics AX 7-nek a felhőben, amellyel más ERP megoldások nehezen tudnak majd versenyezni – még akkor is, ha ezek a szolgáltatások a Microsofton kívül más szállítók technológiáit is támogatják.

Nem utolsósorban az Azure felhőplatformként a rugalmas méretezhetőségen túl az adatbiztonság és a rendelkezésre állás, a katasztrófatűrés terén is olyan, nélkülözhetetlen képességekkel ruházza fel az AX 7-et, amelyet a vállalatok házon belül sokkal költségesebben, vagy egyáltalán nem tudnának biztosítani.

Lifecycle Services (LCS): AX upgrade a felhő könnyedségével

Kiemelkedő a Microsoft Dynamics AX 7 és a Lifecycle Services (LCS), a Microsoft Azure-alapú alkalmazáséletciklus-kezelő (ALM) szolgáltatása közötti integráció is. Az LCS-sel a vállalatok a Dynamics AX 7-bevezetés és -használat minden szakaszát támogathatják, az első próbaprojekttől kezdve az éles indításig és azon túl, olyan hibrid környezetekben is, amelyekben a fejlesztés és a tesztelés zajlik a felhőben, miközben az éles rendszer házon belül működik.

Szerzőről
A szerző az XAPT munkatársa.