A magyar követeléskezelési piac legnagyobb szereplője a Microsoft Dynamics AX-et választotta

A magyar követeléskezelési piac legnagyobb szereplője a Microsoft Dynamics AX-et választotta

Sikeresen elindította új üzleti alkalmazását az OTP Faktoring Zrt. A 7 országot érintő Microsoft Dynamics AX bevezetés első állomásaként a magyarországi anyavállalat számára került kialakításra egy ingatlankezelésre specializált megoldás. A nemzetközi projekt célja az országok eltérő folyamatainak erősebb standardizálása és a tevékenységek átláthatóságának további javítása.

Az OTP Faktoring Zrt. 1998-ban az OTP Bankcsoport tagjaként jött létre és mára a hazai követeléskezelési piac legnagyobb és jelentős szakmai múlttal rendelkező szereplőjévé vált. Magyarországon jelenleg a fővároson kívül 6 nagyvárosban működnek irodái. Az országos hálózat mellett már 6 külföldi leányfaktoringgal rendelkezik.

A kiválasztási folyamat során fontos szerepet játszott, hogy a bevezetésre kerülő rendszer megfeleljen a kiírásban meghatározott speciális ingatlankezelési és követeléskezelési igényeknek, valamint harmonizáljon az OTP által megszokott Microsoft környezettel. Az OTP Faktoring Zrt. az XAPT által ajánlott megoldás mellett döntött, amely a Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási rendszer és a PMAx (Property Management AX) ingatlankezelési alkalmazás szimbiózisaként jött létre.

A rendszer bevezetésével az OTP Faktoring számára lehetőség nyílik arra, hogy a kezelése alatt álló több ezer ingatlannal kapcsolatos minden információt és feladatot még jobban átlátható, egységesebb rendszerben vezessen. A rendszer segítségével olyan munkafolyamatok jönnek létre amelyben nemcsak az ingatlanok megvásárlását követő műszaki ellenőrzés és rekonstrukció menedzselhető, hanem minden hozzájuk kapcsolódó költség is számszerűsíthetővé válik.

A megoldás segítségével az ingatlanok saját portfolióba kerülésétől fogva ezek értékesítésig a teljes életút lekövethető.

***

www.otpfaktoring.hu

Szerzőről
A cikket a COSMO CONSULT Kft. tanácsadója írta.