Elit cégek között az XAPT
elite, program, tőzsde, bét, xapt, innovátor

Elit cégek között az XAPT

Az XAPT Kft. csatlakozott a Londoni Értéktőzsde által 2012-ben létrehozott ELITE Programhoz, amelynek célja, hogy naprakész, gyakorlati ismeretekkel segítse a gyors növekedésű, innovatív cégeket. A csatlakozás alkalmából április 11-én hat másik magyar vállalattal közösen indította el a londoni tőzsde keddi kereskedését.

A Budapesti Értéktőzsde 2016. őszén kötött együttműködési megállapodást a London Stock Exchange Group leányvállalataként működő ELITE S.p.A-val azzal a céllal, hogy segítse a leginnovatívabb magyar cégeket bekerülni a londoni szervezet által működtetett ELITE programba, amelyhez eddig 23 európai országból 442 csatlakozott.

A program célja, hogy naprakész, gyakorlati ismeretekkel segítse a gyors növekedésű, innovatív cégeket. Az XAPT a program keretében nemzetközi előadóktól kap értékes tudást a stratégiaalkotás, az innováció, a növekedés lehetőségek, a különféle szervezetirányítási modellek, a tőkebevonási lehetőségek (hitel, uniós pályázat, kockázati tőke, magántőke, tőzsdei forrásbevonás), valamint a munkavállalók ösztönzése területein.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy részesei lehetünk a programnak. Nem csak azért, mert megfeleltünk a részvétel feltételeként meghatározott szigorú előírásoknak az eredményeinket és a terveiket illetően, hanem azért is, mert a program előttünk álló 2 évében olyan tudásra tehetünk szert, ami segíti az XAPT-ot a további fejlődésben és növekedésben.” – mondta Dr. Schvarcz Zoltán az XAPT alapító elnöke.

Az ELITE Program hazai elindulásával a képzésben részt vevő, saját területükön meghatározó vállalatok az új ismereteken túl kapcsolati tőkét is szerezhetnek. Olyan vállalatvezetési és finanszírozási ismereteket, illetve kapcsolatrendszert nyújt, amely nemzetközileg is versenyképessé teszi a vállalkozásokat, és megnyitja az utat a tőzsdei, valamint egyéb külső finanszírozási formák felé. A programban részt vevő hét magyar cég képviselője neves szakemberek előadásain vehet majd részt és tehet szert naprakész, gyakorlati ismeretekre.

*****

További információ:

https://www.bet.hu/Rolunk/Sajtoszoba/Sajtokozlemenyek/Magyar-vallalatok-inditottak-el-a-londoni-tozsde-kereskedeset

Szerzőről
A cikket a COSMO CONSULT Kft. tanácsadója írta.