Újdonságok a CRM 2015-ben

Újdonságok a CRM 2015-ben

2014 második negyedévétől elérhető már az Egyesült Államokban a Microsoft Dynamics CRM 2015-ös verziója, a Vega. A magyarországi megjelenésre még várni kell, viszont nézzük meg, hogy milyen új funkciókkal bővítették a terméket!

Az új funkciók áttekintése azért is fontos, mert ebből képet kaphatunk, hogy milyen irányokat tartott szem előtt a Microsoft a fejlesztés során, azaz, hogy mégis mit várnak maguk a CRM felhasználók. Az azért már látszik, hogy a fő hangsúly a marketing és az értékesítési csapatok közötti együttműködésre került.

E-mail szerkesztő

A beépített e-mail szerkesztő segítségével nemcsak előre definiált sablonok közül választhat a felhasználó, de végre böngésző független CSS és HTML kódot dob ki a végén.

Kampány kezelés

A kampányok tesztelése élesben leginkább A/B tesztek segítségével kivitelezhető, amihez segítséget nyújt az új verzió. Ráadásul az e-mail kampányok eredményei online riportolhatók, azaz folyamatosan adatokat kap vissza a kampány szervezője a megnyitásokról, visszapattanó e-mailekről, megnyitásokról és leiratkozásokról.

Sales és marketing kooperáció

Az új verzió kimondott célja, hogy erősítse az együttműködést az értékesítési és marketing csapatok között. Ezért hoztak létre egy közös felületet a két területnek, ahol megoszthatják a kampányterveket.

marketing-calendar

Folyamatkezelés

Az új CRM egy egyszerű jóváhagyási folyamattervező felületet kapott, amelynek segítségével hatékonyan delegálhatók a feladatok és határozhatók meg a határidők.

Crosselling, upselling

Az értékesítési számok feltornázásában is társ a CRM 2015! A termékcsaládok meghatározásával a rendszer segít felderíteni az egyes ügyfelekben rejlő keresztértékesítési lehetőségeket.

Értékesítési hierarchia

A CRM-ben kezelt cégeink összefonódásait, tulajdonosi viszonyait most már grafikusan ábrázolja a rendszer!

A teljes funkció lista itt:

Microsoft Dynamics CRM 2015 újdonságok (PDF – 2 Mb)

Szerzőről
A cikket a COSMO CONSULT Kft. tanácsadója írta.