Informatika az EFOTT-on

Informatika az EFOTT-on

Egyetemisták és főiskolások körében népszerűsítettük az informatikát. Az EFOTT-on (rövidítés jelentése itt) szakmai előadással és igazi karrier utak bemutatásával igyekeztünk az informatikai pálya iránt felkelteni a fiatalok érdeklődését.

„A Nők a Tudományban Egyesület által szervezett, áprilisi Lányok Napja sikere után örültünk az újabb lehetőségnek, ahol a fiataloknak tudtuk bemutatni az informatikai piac és az abban dolgozó vállalatok nyújtotta lehetőségeket. Az XAPT a magyar és a nemzetközi piacon is számos vonzó karrierlehetőséget tud nyújtani akár már a pályakezdők számára. A fesztiválon is sok szem felcsillant az ausztrál és amerikai munkalehetőségek iránt, amely nálunk a gyakornoki program elvégzése után szinte azonnal elérhető a leendő férfi és női alkalmazottaink számára” – mondta Kulcsár Melinda, az XAPT Hungary partnerkapcsolati igazgatója

DSCN9227

A fesztivál csütörtöki napján a Nemzeti Kiválóság Program sátrában az XAPT egyik női alkalmazottja mesélte el eddigi karrierjét az érdeklődők számára. Ő a gyakornoki program sikeres elvégzése után egy nemzetközi projekteken dolgozó csapathoz csatlakozott a vállalaton belül, így jutott el Észak-Amerikába, ahol egy hónapig az ügyfélnél dolgozott és kamatoztatta az itt megszerzett tudását.

Az XAPT folyamatosan fejlődő és bővülő technológiai vállalatként naponta találkozik a szakemberhiány okozta kihívásokkal, amelyekre megoldást jelenthet a női munkavállalók számának növekedése is, ezért kiemelkedő hazai és nemzetközi karrierlehetőséget, valamint folyamatos továbbképzést biztosítanak számukra.

Képek a Facebook oldalunkon!

Szerzőről
A cikket a COSMO CONSULT Kft. tanácsadója írta.