Megnyertük a Legelkötelezettebb Visszafogadó Munkahely címet!

Megnyertük a Legelkötelezettebb Visszafogadó Munkahely címet!

Megnyertük a Legelkötelezettebb Visszafogadó Munkahely címet, amely az Alternatív Anyák napja nevű rendezvényen került átadásra. Nagyon örülünk, hogy a tavalyi „Legjobb női munkahely” II. helyezés után idén ismét elismerték az XAPT erőfeszítéseit, amellyel a munkába visszatérő kismamákat segítjük.

Nagy figyelmet fordítunk a szülésből visszatérő édesanyákat érintő kérdésekre, igyekszünk személyre szabott és rugalmas megoldásokkal támogatni őket. Az elmúlt egy évben nem csupán a korábban nálunk dolgozó édesanyákat vettük vissza, hanem olyan jelentkezőket is, akik más cégtől mentek szülési szabadságra.

oklevél

Április 24-én került megrendezésre az Alternatív Anyák napja a Jó-Lét és a Motiváció Alapítványok jóvoltából, a kezdeményezés célja pedig visszatérő kismamák és a fogyatékos gyereket nevelő nők esélyeinek növelése a munkaerőpiaci elheyezkedésben.

A rendezvényen felszólalt Szekeres Pál, aki a fogyatékosok társadalmi beilleszkedésének feladataival foglalkozó miniszter,  Zalabai Ágnes, a Motiváció Alapítvány elnöke, Kováts Adél színművész és végül, de nem utolsó sorban egy fogyatékos gyerekeket nevelő édesanya, Csiznier-Kovács Andrea, aki a hozzá hasonló édesanyák problémáiról beszélt.

13101231_10207944809271734_670762423_n

Az előadásokon többek között szó volt arról, hogy azok az anyák, akik fogyatékos gyereket nevelnek, „láthatatlanok” a társadalom számára, és csupán 4-7%-os a munkába visszatérési arányuk, amelyhez hozzájárul, hogy sok munkahely nem hajlandó visszafogadni őket – erre a problémára szeretnének megoldást találni a civil szervezetek, ezért a a rendezvény egyik célja az volt, hogy tapasztalatcserével, tanácsokkal segíthessék egymást a munkakeresés kapcsán.

A Jó-Lét alapítvány jóvoltából kihirdetett Visszafogadó Munkahely díjra három kategóriában pályázhattak a cégek: Legnépszerűbb Visszafogadó Munkahely, Legelkötelezettebb Visszafogadó Munkahely és Sérült gyermeket nevelő nőket támogató Visszafogadó Munkahely.

miki-dijatado

Az Alternatív Anyák Napi rendezvényen a szervezők díjjal jutalmazták azokat a cégeket, amelyek különös elkötelezettséggel viseltetnek a téma iránt (a cégeket pedig saját dolgozóik nevezhették be a versenyre).

Szerzőről