Az XAPT harmadik helyezést ért el a Legfittebb munkahely 2015-ös felmérésében!

Az XAPT harmadik helyezést ért el a Legfittebb munkahely 2015-ös felmérésében!

Cégünk a tavalyi évben a Legfittebb munkahely versenyen is kiválóan teljesített: harmadik helyezést értünk el a 2015-ös felmérésben középvállalati kategóriában. Az értékelés több szempont alapján készült, nézték többek között a testmozgás gyakoriságát, a sportolási szokásokat és a munkahely támogatását is a sportolás terén.

Tavaly második alkalommal rendezték meg hazánkban a Legfittebb Munkahely felmérést, amely alapján a résztvevő cégek felmérhették alkalmazottaik fittségi állapotát, valamint piaci helyzetüket ezen a területen. Négy kategóriában indulhattak a versenyzők: kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint közigazgatási szervek is nevezhettek a megmérettetésre.

Minden vállalat számára kifizetődő fitt és egészséges dolgozókat alkalmazni, hiszen bizonyított, hogy a rendszeres testmozgás hozzájárul a munkahelyi produktivitás fellendüléséhez. A megfelelő mentális és fizikális állapot hatására nő a kreativitás, a motiváció, az innovációs készség, és nem utolsó sorban jóval kevesebb betegszabadságot vesznek ki a dolgozók.

A résztvevők pontozásának alapjául a kérdőívek szolgáltak, amelyekben nem csupán az egyéni sportolási szokásokra tértek ki, hanem a vállalat által biztosított lehetőségekre is rákérdeztek. Az összesítésből kiderült, hogy a kitöltők több, mint fele legalább heti két alkalommal sportol, és a válaszadók többségének rendkívül fontos a rendszeres testmozgás.

Legszívesebben a futást vagy az edzőtermet választják az XAPT munkatársai, a fő motivációk pedig az egészségmegőrzés, a stresszoldás és a testkép formálása. A legtöbb dolgozó elégedett a cég által biztosított sportolási támogatásokkal, valamint a válaszok alapján elmondható, hogy egyértelműen többet sportolnak az alkalmazottak, amióta cégünk támogatja ezt a tevékenységet.

sdg

Büszkék vagyunk a versenyben elért helyezésünkre, és reméljük, hogy a sportolás támogatása még több dolgozót motivál majd a későbbiekben a rendszeres testmozgásra.

Szerzőről