A XXI. Logisztikai Konferencián és Fórumon jártunk

A XXI. Logisztikai Konferencián és Fórumon jártunk

Február 25-26-án került megrendezésre a XXI. Logisztikai Konferencia és Fórum, amelyen az XAPT Hungary Kft. képviselői is részt vettek látógatóként. A rendezvényt a Magyar Logisztikai Egyesület szervezte, az előadások pedig a Biztonságos ellátási lánc téma köré épültek.

A Magyar Logisztikai Egyesület idén ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját, ezért a mostani rendezvény különlegesen fontos szerepet kapott. Az XAPT Hungary Kft. ügyfélkörének jelentős részét a szállítmányozási és logisztikai iparág képviselői alkotják, ezért is tartottuk fontosnak a részvételt a konferencián.

12764762_1068617583197897_3577232235034359271_o

A kétnapos program keretein belül különböző előadásokat hallgathattunk meg a  biztonság tematikáján belül. Dr. Doór Zoltán, az egyesület elnöke köszöntő beszédében elmondta, hogy a gazdálkodó szervezetek sokszor nem törekednek a maximumra a biztonság kérdését illetően, ezért is esett a választás erre a témára az idei konferencián.

A téma nagyon szerteágazó, ezért lehetetlen minden aspektusát körbejárni – emiatt az áruk és a folyamatok biztonsága volt a fő irány a felszólalásoknál, ezen belül is a két legnagyobb ágazatra, a vasúti és közúti fuvarozásra fókuszálva. Emellett egyes előadásoknál a humán tényezőhöz kapcsolható biztonsági problémák is nagy hangsúlyt kaptak.

Hallgathattunk előadást többek között a vasúti közlekedés magyarországi alakulásáról, a MÁV Zrt. baleseti és kártérítési helyzetéről, a közúti rakományok áruvédelmével kapcsolatos fejlesztésekről, a humán kockázat csökkentésének eszközeiről, az információbiztonságról a logisztikában, vagy a megrendelők elvárásairól a biztonsági szolgáltatókkal szemben.

12768324_1068618019864520_5017983922750806661_o

A konferencia során számos, rendkívül hasznos prezentációt kísérhettünk figyelemmel a biztonsági kockázatokról vagy olyan módszerekről és eljárásokról, amelyek csökkenthetik a veszteségeket a logisztikai cégek életében. Az előadások egyértelműen azt az üzenetet közvetítették, hogy sokkal hatékonyabb és kifizetődőbb megelőzni a felmerülő problémákat, mint tűzoltás jelleggel, utólagosan kezelni őket.

A konferencia zárásaként Czinkos Pál, a Magyar Logisztikai Egyesület alelnöke szólalt fel, aki beszédében célul tűzte ki, hogy az egyesület továbbra is olyan tudományos módszerekkel és kutatásokkal álljon elő a logisztika területén, amelyek Magyarország gazdasági növekedését szolgálják.

Szerzőről