A BNI Országos Networking Hetén jártunk

A BNI Országos Networking Hetén jártunk

Márciusban részt vettünk a magyarországi BNI legnagyobb haza a rendezvényén, az Országos Networking Héten. A BNI az ország legnagyobb független vállalkozói klubja, ahol KKV-k ajánlják egymás szolgáltatásait jutalék mentesen. A 3 napos rendezvény a kapcsolatépítés mellett az egymásról tanulásról is szólt, hiszen a részt vevők workshopok keretében oszthatták meg egymással, hogyan mutassák be termékeiket/szolgáltatásaikat potenciális ügyfeleknek röviden és mindenki számára érthetően.

Tapasztalataink szerint az üzleti konferenciák egyik nagy buktatója, hogy mindenki eladni akar és kevesebb figyelmet fordítanak a stratégiai partnerekkel való együttműködésre . A BNI kifejezetten a stratégiai együttműködésekről szól zárt keretek között. A tagok kapcsolatrendszerüket felhasználva hatékonyan tudják ajánlani stratégiai partnereik termékeit és szolgáltatásait.

Hogyan lehet eladni vállalatirányítási rendszert a KKV alsó szegmensének? Mi úgy látjuk, hogy a BNI-on megjelenő cégek egy jelentős része komoly üzleti potenciállal rendelkezik a saját iparágában, és várhatóan stabil növekedés előtt állnak.

Éppen ezért a mi álláspontunk szerint egy kiszámítható növekedés esetén nem érdemes rövidtávú „home-made” ERP rendszerekbe beruházni, hanem célszerű a vállalattal folyamatosan növekedő, a cég érdekeit hosszútávon rugalmasan kiszolgáló rendszerben gondolkozni. Első lépésben nagyobb beruházással járhat , de hosszútávon kifizetődőbb, mint néhány év után megválni egy saját fejlesztésű megoldástól a technológiai korlátok következtében. Nagyon örülünk, hogy a rendezvény 3 napja alatt sokan felkeresték a standunkat, így számos értékes üzleti lehetőséggel térhettünk haza stratégiai partnereinknek köszönhetően.

Szerzőről
A cikket a COSMO CONSULT Kft. tanácsadója írta.