Lifecycle Services (LCS): AX-frissítés a felhő könnyedségével
Microsoft Dynamics AX upgrade - Lifecycle Services

Lifecycle Services (LCS): AX-frissítés a felhő könnyedségével

Egyszerűbben és könnyebben menedzselheti vállalatirányítási rendszerének frissítéseit (upgrade) a Microsoft Azure platformra épülő Lifecycle Services (LCS) szolgáltatással.

A vállalatok sikerességét azon is mérjük, hogy milyen gyorsan és rugalmasan tudnak válaszolni a változó üzleti körülményekre és az új technológiák megjelenésére. Egyetlen szoftverprojektnek sem az éles indítás a végső célja, a munka nem ér véget az átadással – és különösen igaz ez az ERP rendszerek esetében, amelyeknek folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó környezethez, hogy minél előbb értéket adhassanak a szervezeteknek.

Más szóval az ERP rendszernek együtt kell fejlődnie a növekvő és változó szervezettel. Hogy ezt megkönnyítse, a Microsoft tervezhetővé, relevánssá és egyszerűbbé tette a szoftverfrissítés folyamatát – írja Redmondból Kees Hertrogh a Microsoft Dynamics AX közösség blogján.

Lifecycle Services – tervezhető frissítések

Microsoft Dynamics AX upgrade - Lifecycle Services

A Microsoft Azure platformra épülő Lifecycle Services (LCS) szolgáltatással a Dynamics AX-frissítések könnyebben menedzselhetők, legyen szó a szabályos időközönként érkező, bináris vagy alkalmazás-frissítésekről, új képességek hozzáadásáról vagy a meglévők továbbfejlesztéséről. Az LCS segítségével a vállalatok egyedi frissítőcsomagokat állíthatnak össze a telepíteni kívánt frissítésekből (és azok megkövetelt függőségeiből). A diagnosztikai adatok alapján az LCS-sel kiszűrhetők az AX azon változtatásai is, amelyeket a vállalat korábban már telepített, vagy amelyek irrelevánsak a környezet szempontjából.

Olyan rendszeresen frissülő szolgáltatások is segítik az alkalmazások életciklusának kezelését, mint az LCS részét képező System Diagnostics és Upgrade Analysis rendszer-diagnosztikai és verzióváltás-elemző szolgáltatás. Az LCS tervezhetővé és megismételhetővé teszi a bevezetett alkalmazás, új verzió vagy frissítés kiterjesztését a teljes környezetre. Az AX-frissítések telepítője emellett egy automatikus kódegyesítő eszközt is tartalmaz, amely egyszerűbbé teszi a gyorsjavítások és a rendszeres frissítések hozzáadását a testre szabott környezetekhez. A frissítések telepítését követően az eszköz javaslatot tesz a kódegyesítésre a testre szabás magasabb rétegeiben, és a kód minden érintett részét hozzáadja egy projekthez, amelyben a vállalat áttekintheti és szükség szerint módosíthatja a kódegyesítés folyamatát.

A Microsoft arra törekszik, hogy a frissítéseket előre meghatározott ütemterv szerint adja közre, ezzel is megkönnyítve telepítésük tervezését a vállalatoknál. Az összesített, kumulatív frissítőcsomagok mellett a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 és R3 verzióhoz kiadott frissítések havi válogatása is elérhető az LCS szolgáltatáson keresztül.

R2 és R3 Cummulative Update 9

Már elérhető a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 Cummulative Update 9 (CU 9) frissítőcsomag, amely az LCS-élményt adja a frissítések kezeléséhez. Ha összekapcsol egy LCS-projektet Dynamics AX 2012 R2 környezetével, kiválaszthatja az R2 CU9 vállalata szempontjából releváns részeit, és azokat könnyen telepítheti. Emellett a tudásbázis (Knowledge Base) cikkei alapján hatáselemzést végezhet, így jobban megértheti, hogy a gyorsjavításokat miként telepítheti a Dynamics AX testre szabott részein.

A legfrissebb javítócsomag, a Microsoft Dynamics AX 2012 R3 CU9 a termékminőség általános javításán túl MPOS képességeket kínál a kereskedő vállalatoknak, továbbá a vevőszolgálat és a központi telephely, a raktár- és a szállításmenedzsment támogatása terén is továbbfejlesztéseket tartalmaz.

Szerzőről
A cikket a COSMO CONSULT Kft. tanácsadója írta.